טכנולוגיות חדשות לניטור גלוקוז והזלפת אינסולין
התבשרנו על מספר חידושים בתחום האינטרגרציה שבין מדי סוכר רצופים למערכות הזלפת אינסולין (משאבות אינסולין) ועל פיתוח, שיפור ודיוק האלגוריתמיקה המחברת בין מדי הסוכר למשאבות האינסולין ומאפשרת את פעולתה של מערכת משולבת
במהלך הכנס השנתי האחרון של האיגוד האמריקאי לסוכרת, ה-ADA, שנערך בחודש יוני האחרון, התבשרנו על מספר חידושים בתחום האינטרגרציה שבין מדי סוכר רצופים למערכות הזלפת אינסולין (משאבות אינסולין) ועל פיתוח, שיפור ודיוק האלגוריתמיקה המחברת בין מדי הסוכר למשאבות האינסולין ומאפשרת את פעולתה של מערכת משולבת AID –Automated Insulin Delivery.
בהיבט זה הוצגו תוצאות מחקר ה-PIVOTAL ומחקרים נוספים עם המערכת החדשה של מדטרוניק - Advanced Hybrid Closed Loop - 780G, שהדגימה איך אחוז גבוה מהמטופלים מצליח להגיע ליעד האיזון של שמירה על Time in range 70 - 180mg/dL מעל 70% מהזמן, ללא עלייה ולעתים תוך הקטנה של שיעור ההיפוגליקמיות.
הוצגו גם תוצאות של מערכת Horizon – שילוב בין משאבת ה-Omnipod עם מד הסוכר Dexcom - שהציגה תוצאות ראשוניות מבטיחות ממחקר ה-PIVOTAL, וכן מערכות "פתוחות" בשיטת Do-it-Yourself (DIY) על ידי המטופלים עצמם, המשלבות בין טכנולוגיות מחברות שונות עם אלגוריתמים שונים.
בכל המערכות והאלגוריתמים השונים שהוצגו נמצא כי קביעת ערך יעד נמוך (100 או 110) הוא יעיל הרבה יותר בהשגת ה-Time in range מקביעת יעדי סף גבוהים יותר (120-150), ללא עלייה בהיפוגליקמיות. גם קיצור זמן האינסולין הפעיל לשעתיים נמצא כיעיל ביותר בשיפור הביצועים של מערכות ה-AID. בנוסף, נדון גם שיפור בפיתוחי מדי הסוכר הרציפים העתידיים עם תוספת של מדדים מנוטרים מעבר לגלוקוז, כגון זמני אכילה ושתייה, שינה ופעילות גופנית.
עוד הוצגו תוצאות Real World Data על יעילות ההתחברות ל-FreeStyle Libre בהורדת סיבוכים חריפים של סוכרת (אשפוזים על רקע קטואצידוזיס או היפוגליקמיה) מעשרות אלפי מטופלים, הן עם סוכרת מסוג 1 והן עם סוכרת מסוג 2, מארה"ב ומצרפת. יש לסייג ולציין כי מדובר במחקרים תצפיתיים שבהם לא ניתן להסיק לגבי סיבתיות ישירה, אך עם זאת נמצא כי התחלת שימוש במד סוכר מסוג FGM של FreeStyle Libre היה כרוך בירידה משמעותית ביותר של כ-50% בשיעור אירועי קטואצידוזיס או היפוגליקמיות משמעותיות.
צפו בהרצאה של פרופ' אמיר תירוש בנושא טכנולוגיות חדשות לניטור גלוקוז והזלפת אינסולין:
צפו בהרצאה של פרופ' אמיר תירוש בנושא טכנולוגיות חדשות לניטור גלוקוז והזלפת אינסולין: